Побудувати власне розумне дзеркало напрочуд легко

Новини та проекти
Розумні дзеркала походять з наукової фантастики. Вони є частиною оптимістичного бачення майбутнього, в якому передбачається, що екрани і дані є скрізь та готові миттєво надати будь-яку інформацію, якої Ви потребуєте.

Але виявляється, що створення власного розумного дзеркала не є науковою фантастикою — насправді це дуже легко зробити. Тому не чекайте, що хтось здогадається створити та почати Вам продавати на Kickstarter розумне дзеркало. Ось як його можна побудувати власноруч.

Складові
  • Raspberry Pi 3 або старіша Raspberry Pi з Wi-Fi-адаптером.
  • Монітор з підтримкою HDMI. Він буде екраном для розумного дзеркала, тому будь-який розмір, що Ви виберете, врешті буде розміром Вашого дзеркала. Він також має живити USB-пристрій, щоб Вам не знадобився другий роз'єм Pi.
  • Двостроннє скляне скло. Ви захочете придбати дзеркало того ж розміру, що й монітор. Акрилові дзеркала працюватимуть, але в кінцевому результаті будуть набагато тьмянішими (хоча це набагато дешевше).
  • Миша та клавіатура, які Вам потрібно буде налаштувати на Pi.
  • Рамка для дзеркала. У проекті використовувалася засклена коробка з місцевого арт-магазину. (У частини, що були заширокими, було поміщено картонну оциновку.) Залежно від вподобань Ви можете знайти щось схоже або побудувати побудувати власну рамку самостійно.
  • Інструменти.

Збираємо все докупи
Найважча частина створення інтелектуального дзеркала зводиться до фізичної побудови рами та апаратного забезпечення. Про сторону програмного забезпечення більше чи менше попіклувалися, створивши надзвичайно добре документований та відшліфований проект MagicMirror². Його автором є Michael Teeuw. Тому після налаштування Raspberry Pi встановіть MagicMirror². Для цього потрібно всього лише запустити наступний рядок коду на Вашу Raspberry Pi.

bash -c "$(curl -sL https://raw.githubusercontent.com/MichMich/MagicMirror/master/installers/raspberry.sh)"

Якщо ж надаєте перевагу робити речі вручну, для на сторінці GitHub розміщено гайд з ручного встановлення.

Інсталяція займе 10-20 хвилин, але після її завершення все технічно налаштоване. Але оскільки ми працюємо з Raspberry Pi, є кілька додаткових кроків у базовій установці, таких як вимкнення заставки та обертання екрану (припускаємо, що Ви використовуєте вертикальне дзеркало). Також слід переконатися, що Wi-Fi не відключається в режимі енергозбереження. На щастя, в MagicMirror всі ці речі теж задокументовано, тому дотримуйтесь інструкцій.
умное зеркало на raspberry pi
Тепер найцікавіша частина — безпосереднє налаштування Вашого розумного дзеркала. Для роботи MagicMirror запускає такі модулі: Clock (годинник), Calendar (календар), Current Weather (поточна погода), Weather Forecast (прогноз погоди), News Feed (стрічка новин), Compliments (привітання), Hello World (базове привітання) та Alert (сповіщення).

Деякі з них, як-от погода, потребують додаткового налаштування, що включає реєстрацію для ключа API та додавання Вашого місцезнаходження. Але оскільки MagicMirror має відкритий вихідний код, є величезна спільнота сторонніх розробників, які створюють додаткові модулі. Ці модулі дозволять додати будь-що у Ваше дзеркало — від часу переміщення до голосового управління Alexa.

Детальні інструкції, як Ви вже здогадалися, розміщено на сторінці документації на GitHub. Якщо коротко: Вам знадобиться встановити модуль у директорій ~/MagicMirror/modules, а потім додати код для модуля у файл config/config.js, використовуючи текстовий редактор. (Автор проекту надає перевагу Geany, який встановлюється разом з більшістю установок Raspian.) Цей файл config.js також дозволяє налаштувати місце розташування на екрані.

Коли Ви все встановите та налаштуєте на свій смак, пора перетворювати розумний екран у розумне дзеркало. Для цього помістіть двостороннє дзеркало у рамку (переконавшись, що відбивна сторона ззовні) та встановіть на монітор. Як альтернатива, якщо Ви готові прикласти трохи більше зусиль, можна витягнути апаратну частину монітора з пластикового корпусу та створити більш постійне місце зберігання для монітора та скла.

Це все! Тепер Ви є власником розумного дзеркала.

Оригінал публікації

Коментарі 0

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.