7 найкращих програм на Android для дистанційного керування Arduino

Новини та проекти
Хто не хоче позбутися цих громіздких кнопок і заплутаних дротів під час роботи над вбудованими проектами? Програми дистанційного керування Arduino на Android надають графічний інтерфейс користувача (GUI) для легкого керування Arduino

Представлена у 2003 році платформа Arduino швидко навернулася на очі оупенсорс-спільноті та тим, для кого електроніка — це хобі. Цьому сприяли її низька ціна, безліч онлайн-інструкцій та спільнота, що підтримується. Плати Arduino постачаються з різними мікропроцесорами та мікроконтролерами. Найбільш популярною моделлю є Arduino UNO, що працює на Atmega328. Разом з багатьма комерційно доступними платами розширення для неї Arduino стала вибором початківців для вивчення світу вбудованих систем.

Програми дистанційного керування Arduino
1. Arduino Bluetooth Controller
Цей додаток має простий користувальницький інтерфейс, його легко налаштувати. Об’єднайте Ваш Android з Bluetooth-модулем, підключеним до Arduino, і можна починати. Підключення відбувається у чотирьох різних режимах:
  • Режим контролера. Цей режим презентує інтерфейс контролера гри. Натискання будь-якої кнопки на екрані надсилає відповідну команду до Arduino. Легко керуйте своїм роботом за допомогою цього приємного інтерфейсу.
  • Режим перемикання. Режим перемикання складається з однієї кнопки, яку можна використовувати для керування дистанційно підключеним перемикачем.
  • Режим затемнення. Цей режим може надсилати змінні значення на Arduino, корисний для керування такими факторами, як яскравість та швидкість.
  • Режим терміналу. За допомогою цього режиму надсилайте власні команди та напишіть кілька рядків коду на вашому Arduino для декодування команд.
Arduino Bluetooth Controller
2. Bluetooth Controller 8 Lamp
Підтримуючи Bluetooth-модулі HC-05, HC-06 та HC-07, ця програма може контролювати до вісьмох каналів. Вона має простий користувальницький інтерфейс, що складається з восьми кнопок для відповідних каналів. Кнопки передбачені також для перемикання всіх каналів відразу. Надаються об’ємні туторіали з прикладами коду.
Bluetooth Controller 8 Lamp
3. BT Voice Control for Arduino
Arduino не має достатньо пам'яті та потужності обробки для ефективного розпізнавання мовлення. Але ж ми можемо використовувати функцію розпізнавання мовлення на Android та надсилати команди на Arduino. Саме для цього створений додаток. Він сприймає вхідне мовлення та надсилає його на Arduino через Bluetooth у вигляді рядка.
BT Voice Control for Arduino
4. RemoteXY: Arduino Control
Програма дозволяє керувати Arduino за допомогою Bluetooth, WiFi і навіть через Ethernet. Створіть власний унікальний графічний користувальницький інрерфейс для додатка, відвідавши його вебсайт. Отримуйте задоволення, створюючи кнопки, перемикачі, слайдери, джойстики та інші графічні елементи для управління Вашою Arduino.
RemoteXY: Arduino Control
Крім того, він дозволяє підключення через хмарний сервер, так що Ваші пристрої доступні з будь-якої точки світу.

5. Virtuino
Virtuino дозволяє візуалізувати Ваші проекти, як жоден інший додаток. Керуйте більш ніж однією платою Arduino одночасно через Bluetooth, WiFi, інтернет або навіть через SMS. Створюйте візуальні інтерфейси для світлодіодів, комутаторів, діаграм, аналогових приладів, лічильників та багато іншого. Додаток поставляється з підтримкою бібліотеки та безліччю навчальних посібників (у тому числі відеоуроків), які Вам допоможуть в процесі. Все просто — лише додайте декілька рядків коду до запропонованих прикладів.
Virtuino
6. Blynk
Завдяки інтерфейсу з чудовим матеріальним дизайном Blynk дозволяє Вам створювати користувальницькі інтерфейси для Arduino та керувати ними за допомогою USB, Ethernet, WiFi та Bluetooth. Ділитися своїми проектами легко — просто надайте посилання на них.
Blynk дистанционное управление ардуино
7. IoT Wifi Controller
IoT Wifi Controller має унікальний інтерфейс, який відображає конфігурації кожного з пінів введення/виведення Arduino. Перемикання значень GPIO між high та low відбувається в режимі реального часу. Значення АЦП також відображається. Він підключається до плати, використовуючи Ваш телефон як точку доступу або через маршрутизатор.
IoT Wifi Controller интернет вещей и ардуино
Чи був корисним для Вас цей список програм віддаленого контролю Arduino за допомогою Android? Поділіться своїми відгуками та пропозиціями в коментарях нижче.

Оригінал публікації

Коментарі 2

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.