Інтернет речей змінює наше водіння

Новини та проекти
Коли ми говоримо про інтернет речей, рідко згадуємо про наші автомобілі. Для декого ці сервіси лише починають ставати звичними. Наприклад, програма OnStar дозволяє вввімкнути опалення у Вас вдома, перш ніж Ви вийдете з офісу.

Цілком справедливо, що інтернет речей є майбутнім, і наші автомобілі — не виняток. Хоча багато з того, що відбувається зараз, може здатися неймовірним. У той час як деякі з них не схожі на справжні пристрої IoT, повірте, вони такими є. Ось кілька новинок, які назавжди змінять подорожі як магістралями, так і тихими дорогами.

Продовжуйте рухатись
Мабуть, одна з перших інновацій з тих, що ми бачили, показує як технологія зробила все, що залучає процес водіння, надзвичайно легшим.

Наприклад, такі продукти, як Hum від Verizon, за допомогою підключених до інтернету пристроїв дозволяють більше не слідкувати за пробігом та технічним обслуговуванням самостійно. Hum проводить діагностику, планує розклад технічного обслуговування запчастин та навіть допомагає миттєво зв’язатися з механіком. Крім того, програма може забезпечити екстренну придорожню допомогу, а також відстежувати рухи та швидкість Вашого автомобіля. Конкурентом серед інтернет-підключених трекерів є Automatic.

Automatic є всього лише маленьким трекером для автомобіля, але він інтегрується з широким спектром інших сервісів. Для використання в бізнесі корисною стане можливість відстежувати пробіг та відправляти цю інформацію сервісам на кшталт Expensify. Продукт також інтегрується з іншими програмами, наприклад, Nest дозволяє прогріти Ваш будинок, перш ніж Ви дістанетесь під’їзної доріжки.

Хоча це всього лише кілька прикладів деяких доступних продуктів, виробники автомобілів беруть до уваги ці тенденції та намагаються їх реалізувати у новіших моделях. Пристрої, підключені до інтернету, швидко стають нормою, коли справа доходить до зручності, тому цілком можна очікувати, що кожен користуватиметься ними через кілька років.
влияние интернета вещей на вождение
Ефективність і безпека є ключовими
Як ми зазначали вище, інтеграція додатків є величезним фактором застосування інтернету речей в автомобілях. Ми не тільки можемо налаштувати температуру вдома, замовити піцу або підключити музику з машини у будинок за лічені секунди, а й в майбутньому зможемо користуватися ще більш значущими благами. Ми не лише припускаємо, що інтернет речей більшою мірою вклиниться у наше життя, а й вимагаємо цього. Логічним є питання: а що ж далі?

Мабуть, однією з найбільш захоплюючих сторін змін, коли справа доходить до інтернету речей та водіння, є послуги, які виникають як побічний ефект цих змін. Наприклад, в той час як всі ми любимо безперервно користуватися телефоном, деякі компанії винагороджують нас за те, що ми не робимо цього. Наприклад, Safety Charger — мобільний зарядний пристрій, який забороняє водіям доступ до соціальних медіа або текстових повідомлень під час підключення, але винагороджує подарунковими картами за його використання.

Цей додаток надає цінну послугу, коли мова йде про наш захист. Пам’ятайте, Ви за кермом двотонного автомобіля, який рухається зі швидкістю більше ста миль на годину, а це може бути лякаючим саме по собі.

Врешті якщо Ви дивилися телевізор за останні рік чи два, то знаєте, що уникнення аварії є важливим гравцем в світі водіння. Штучний інтелект не лише вдосконалився настільки, щоб стати вартою довіри нормою, він також може звернутися за допомогою та запустити діагностику для ремонту. Хоча дещо іноді випускається з уваги, можна очікувати, що ця функція повністю змінить правила гри, що стосуються безпеки на дорозі.

Скоро водії стануть пережитком
Дехто пророкує, що до 2020 року водії стануть пережитком минулого. Хоча ми вважаємо, що люди все ще хотітимуть переживати відчуття того, як автомобіль набирає обороти щоразу, як вони натискають на педаль газу, або водити задля розваги, автономні машини стають близькою реальністю. Але це може бути дуже захоплюючим. Уявіть, що всі схеми руху інтегруються, щоб ефективно переміщати людей та давати дорогу аварійно-рятувальним службам та спеціальним заїздам. Можливості нескінченні та можуть принести нам майбутнє.

Оригінал публікації

Коментарі 0

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.