Інтернет речей робить енергетику новою (і великою) знову

Новини та проекти
Коли ми думаємо про енергетику, рідко сподіваємося від неї стрімких інновацій. Хоча є певні досягнення у вітровій та сонячній енергетиці, більшість сучасної енергії досі утворюється за допомогою викопного палива — речовин, сформованих буквально мільйони років тому.

Загальна модель енергетики також не змінилася суттєво за останнє століття. Сьогодні енергія генерується у централізованих місцях за допомогою кількох ключових джерел палива і поширюється через електромережі для використання в будинках та бізнесі. Ця модель зарекомендувала себе як надійна, але базування на ній робить ширші інновації складними.

Інтернет речей змінює все це

Роль комунальних підприємств полягає у забезпеченні збалансованості генерації енергії з потребами економічно ефективним способом. У більшості країн світу, енергія має високу надійність і відносно недорога, але не завжди найефективніша. Саме тут інтернет речей може мати найбільший вплив — впливати на спосіб генерації, розподілу, споживання та зберігання енергії. Більше, ніж коли-небудь раніше, виникне величезна кількість можливостей для існуючих компаній і нових стартапів підірвати цю досить усталену індустрію.

Існує безліч нових способів масштабного створення енергії. Підключені сонячні панелі і вітрогенератори зараз є важливими джерелами енергії.
применение интернета вещей в енергетике
Аспект підключення забезпечує відстежування в реальному часі поточної енергії, яка генерується, і може компенсувати необхідність у традиційній централізованій генерації енергії. Підключення до інтернету речей також дозволяє компаніям чи домовласникам відстежувати стан їхніх сонячних панелей або вітряних турбін, які часто встановлюються на дахах або у віддалених місцях. Це може оптимізувати час роботи та продуктивність цих пристроїв.

Другим напрямком значних порушень є розподіл і використання енергії. Оскільки все більше пристроїв стають підключеними, це створює нові можливості для ефективнішого управління постачання з врахуванням попиту та зміни поведінки споживачів.

Зараз на ринку є широкі можливості — як-от програми реагування на попит, які впливають на підключені пристрої, включаючи розумні термостати. Під час пікового попиту домашні пристрої з високим споживанням енергії вимикаються. Розумні термостати довели свою ефективність захисту від збоїв і відключень на всій території Сполучених Штатів.

Крім того, на ринку з'явилися нові підключені пристрої, націлені на створення кращого користувальницького досвіду та зміну поведінки споживачів з часом.

Прикладом цього є підключена домашня станція Sowee, яка розроблена, щоб допомогти споживачам управляти житловим енергоспоживанням, водночас оптимізуючи комфорт та віддалено керуючи побутовити пристроями. Замість фокусування уваги на заданій температурі, як єдиній змінній, ця станція також дозволяє споживачам встановлювати бюджет на місяць з коригуванням температури на основі цього бюджету.

Врешті, накопичення енергії також стає можливістю. Sparkplug Power, наприклад, розробила розумну мережу зберігання енергії для бізнесу та комунальних підприємств. Наявність підключення забезпечує моніторинг зберігання та споживання енергії в режимі реального часу. Це надає компанії покроковий контроль над тим, як енергія використовується, а також розуміння стану і якості її продуктів.

Інтернет речей відкрив двері для декількох галузей, але саме у розумній енергетиці ми можемо почати бачити позитивний глобальний вплив негайно. Можливість переконатися, що енергія споживається ефективно та відповідально, гарантує, що ніхто з нас не залишиться в темряві.

Оригінал публікації

Коментарі 0

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.