Цей крихітний стартап інтернету речей вважає, що його мережева технологія може допомогти розповсюдити розумне освітлення

Новини та проекти
Естонська компанія Thinnect пропонує базоване на хмарі розумне управління для мереж інтернету речей

Якщо Вас попросять назвати країну, яка є лідером у перспективній галузі інтернету речей, Естонія не відразу спадає на думку. Але одна компанія хоче змінити це.

Thinnect — це стартап, заснований лише два роки тому, щоб зосередити увагу на розробці технологій, які дозволять керувати мережами інтернету речей.

Їхня технологія вже використовується у п’яти країнах для управління освітленням, опаленням та системами охолодження в будівлях. Також в кооперації з іншою естонською компанією, Cityntel, впроваджується розумне вуличне освітлення.

У травні вона отримала фінансування у розмірі понад 1,7 млн доларів від існуючих та нових інвесторів, у тому числі Групи ангелів Силіконової долини.

Це фінансування та недавній розвиток допомагає генеральному директору Thinnect Юрго Предену вірити, що потенціал Естонії можна реалізувати в IoT. Його фірма була однією з 15 місцевих компаній, організацій та університетів, які минулого жовтня вирішили створити некомерційну асоціацію для розвитку естонських технологій інтернету речей.

Багато компаній усвідомили можливості та розпочали розробку продуктів, які можуть залучити ширше впровадження.
стартап автоматизованое освещение интернет вещей
Thinnect фактично є дочірньою компанією. Її коріння можна простежити від естонської компанії Defendec, яка постачає технології прикордонного патрулювання для більш, ніж двадцяти країн. Два роки тому засновники Defendec вирішили відокремити свою технологію зв’язку під крило кількох ключових інженерів, а потім і технічного директора Defendec Юрго Предена.

Зараз у Thinnect працює 14 людей. Як і в багатьох стартапів країни, інженерна команда розташована в Естонії, тоді як команда управління знаходиться в Силіконовій долині. Першим великим клієнтом Thinnect була естонська компанія вуличного освітлення Cityntel.

На додаток до Cityntel ми залучили декількох клієнтів по всьому світу. Ми реалізували пілотний проект з Philips Lighting у Силіконовій долині у 2016 році. Численні компанії, що займаються освітленням, використовують нашу технологію для покращення своєї продукції за допомогою розумного управління. Ми маємо кілька клієнтів, які перебувають на етапі оцінки.

У січні Thinnect підписала угоду з неназваною компанією освітлення, яка використає їхню технологію у своєму продукті розумного освітлення, який буде запропоновано 30 000 покупцям по всьому світу.

Преден стверджує, що, хоча багато компаній використовують 100-метрове підключення, немає чіткого лідера на світовому ринку, де працює Thinnect.

Більшість з них базуються на технології Zigbee і були розроблені в компаніях, які не є експертами у зв'язку, але орієнтовані на постачання своїх продуктів для освітлення, промислового моніторингу, відстеження або будь-якого іншого з десятків застосувань IoT.

Інтернет речей роками продається як наступна інновація, що змінить світ, але на сьогодні вона ще не злетіла.

Не з’явилося ніяких вбивчих додатків, які б знизили вартість технології та виправдали інвестиції в розроблення масштабованих рішень. В той же час існуючі технології мають значні накладні витрати на етапах розгортання і управління, які роблять програми на основі цих технологій економічно недоцільними.

Він стверджує, що технологія Thinnect допомагає змінити цю доцільність, адже продукти, базовані на їхній технології можуть застосовуватися без підготовки.

Електрик може встановлювати пристрої, а ми автоматично керуємо розгорненими рішеннями з хмари, забезпечуючи надійність додатків.

Головними проблемами глобального розвитку і широкого впровадження IoT є відсутність співпраці та стандартів.

Найбільша інновація буде втілена, коли продукти інтернету речей стануть настільки звичними і простими у застосуванні, що вони будуть всюди. Численні IoT-продукти вже впроваджені. Але всі вони є нішевими рішеннями, які не взаємодіють між собою. Вони виготовляються на замовлення для конкретних застосувань.

Він передбачає, що буде суцільна сумісність та автоматичне розгортання IoT-пристроїв, що дозволить зробити їх економічно доцільними, адже зараз такими вони не є.

Немає жодної єдиної технології чи компанії, яка б дозволила це зробити. Досить багато компаній мають працювати разом, щоб досягти цього. Thinnect може сприяти цьому завдяки нашій простоті введення в експлуатацію та підтримці багатьох застосувань.

Найбільша ціль компанії Предена на найближче мабутнє — представити на ринку систему управління освітленням у співпраці з партнером першого рівня, що потім може стати стандартом де-факто для галузі.

Основними викликами є повільне збільшення кількості нових технологій на цьому ринку та здатність ринку розуміти можливості, що пропонуються цією новою технологією.


Оригінал публікації

Коментарі 0

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.