11 пунктів вражаючої статистики інтернету речей

Новини та проекти
Ринок інтернету речей вже величезний, і він все ще зростає. Ось що слід знати інвесторам

Інтернет речей звучить як одне з тих модних футуристичних слів, які все ще занадто далеко, щоб про них багато думати. Але IoT — сфера, завдяки якій колись непідключені речі на кшталт годинників, автомобілів, медичного обладнання тощо будуть підключені до інтернету — вже тут, він змінює наше здоров'я, як ми робимо речі та поводимося, створює мільярди доларів у різних секторах.

Розглянемо найбільш вражаючу статистику інтернету речей та її значення для інвесторів.

  1. Дослідницька фірма Gartner стверджує, що кількість IoT-пристроїв збільшилася на 31% з 2016 по 2017 рік, досягнувши 8,4 мільярда підключених “речей” цього року. До 2020 року ця кількість збільшиться до 20,4 млрд.
  2. Для розуміння масштабу: Ericsson прогнозує, що до наступного року кількість IoT-пристроїв перевищить кількість мобільних пристроїв.
  3. Витрати на пристрої та послуги IoT цього року складуть близько 2 трильйонів доларів. Ці витрати переважно будуть поширені по всій території Північної Америки, Китаю та Західної Європи, де існує близько 67% пристроїв інтернету речей.
  4. Споживачі все ще є основною нішею зростання пристроїв IoT в даний час. В поточному році частка споживачів становитиме 63% ринку (5,2 млрд пристроїв IoT).
  5. Попурярність носимих пристроїв, таких як Apple Watch від Apple та фітнес-трекери від Fitbit, зростає, за даними IDC їхні продажі досягнуть 82,5 млн у 2020 році. Конкуренція в даному сегменті вже загострюється — продажі носимих пристроїв китайської компанії Xiaomi вперше перевищили продажі носимих пристроїв від Apple та Fitibit у минулому кварталі.
  6. Споживачі можуть бути першими, хто застосовує IoT-пристрої, але на загальному ринку інтернету речей бізнеси витрачають більше. Цього року компанії витратять 964 млрд доларів на апаратне забезпечення IoT, тоді як споживчі витрати становлять 725 мільярдів доларів. І всього за три роки споживчі та бізнес-ринки витрачатимуть 3 трлн доларів на технічне оснащення IoT.
  7. Відповідно до звіту PTC виробництво буде найбільшою платформою IoT до 2021 року, досягаючи 438 млн доларів, оскільки промисловий інтернет речей (або IIoT) підвищує ефективність та зменшує простій виробничих компаній. Дослідження, проведене Accenture, говорить про те, що IIoT може скоротити поломки устаккування на 70% та зменшити загальні витрати на технічне обслуговування на 30%.
  8. промышенный интернет вещей
  9. Зростання промислових компаній, що використовують пристрої IoT, матиме позитивні результати для економік по всьому світі. Accenture передбачає, що IIoT додасть 14,2 трлн доларів світовій екноміці до 2030 року. Це чудові новини для нішевих компаній на кшталт CalAmp, що продають апаратне та програмне забезпечення та послуги, що підключають промислове обладнання до інтернету. Джерелом 86% загального доходу CalAmp у 2016 стали технології MRM та технології зв'язку M2M.
  10. IDC очікує, що 80% споживацьких взаємодій у галузі охорони здоров'я (наприклад, зустріч з вашим лікарем) використовуватимуть IoT та інші аналітичні сервіси до 2020 року. Google недавно перевипустили їхній пристрій Google Glass та виявили, що його використання спростило отримання інформації про пацієнтів лікарями та скоротило кількість часу, який витрачається, щоб робити нотатки. Ці два фактори призвели до того, що більше часу витрачається безпосредньо на пацієнтів.
  11. Інтернет речей також здатен покращити нашу якість життя за межами кабінету лікаря. За оцінками Bosch підключені до інтернету автомобілі зменшать кількість травм на дорогах на 350000 на рік, що зберігатиме 11000 життів щороку.
  12. Згідно з дослідженням BI Intelligence продажі сільськогосподарських пристроїв IoT збільшаться від 43 млн цього року до 75 млн у 2020 році. Сільськогосподарські підприємства інвестують у технології, які допомагають їм знати, де, коли та скільки насіння сіяти, використовуючи датчики, заздалегідь сплановані карти посіву та GPS-підключене устаткування. Це точне землеробство та ведення сільського господарства збільшить ефективність їжі, що вирощується, та допоможе фермерам йти в ногу зі зростанням потреб у виробництві продовольства.
невероятная статистика интернета вещей
Що інвесторам слід пам’ятати
IoT змінюватиме багато галузей промисловості, але інвесторам слід пам’ятати, що не всі компанії роблять ставку на інтернет речей в однаковому масштабі. Наприклад, Apple Watch лідирує серед розумних годинників, але Apple отримує лише 6% загального прибутку від продажу “інших продуктів” (серед яких Watch, Apple TV, навушники Beats та інші аксесуари).

Врешті Apple може стати більшим гравцем на ринку носимих пристроїв, якщо запустить свої окуляри доповненої реальності, про які ходять чутки. Але зараз виробник iPhone не має великої частки IoT. Кращі розклади має CalAmp з його промисловим IoT-обладнанням та послугами, компанія майже весь дохід отримує від інтернету речей.

Крім того, IoT стикається з деякими серйозними ризиками для безпеки. Атака ботнета Mirai у 2016 році була націлена на IoT-пристрої та використовувала їх, щоб зробити DDOS-атаку (сервер падає, коли настільки переповнений трафіком). Це призвело до припинення роботи сайтів Netflix, Shopify, Twitter та інших на деякий час. Вартість додавання підключення пристроям та іншим речам продовжує знижуватися, що добре для поширення IoT-пристроїв, але це також призвело до того, що менші гравці випускають незахищені пристрої.

Все це означає, що IoT-інвестори мають шукати надійні бізнеси на усталених ринках і робити ставку на них у довгостроковій перспективі. Інтернет речей швидко зростає, але потрібні роки, щоб дозріти і щоб деякі компанії побачили переваги.

Оригінал публікації

Коментарі 0

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.